GLAS TOPNIKA – Čekajući Godoa

GLAS TOPNIKA – Čekajući Godoa
30. Jula 2013. Komentari isključeni za GLAS TOPNIKA – Čekajući Godoa Glas Topnika,Glas Topnika,Transferi,Zadnje novosti Redakcija

Luis-Suarez_532_1464365a

 

PIŠE: Nikola Popović (popgunner)

 

Svaki dan budim se u nadi kako će na Daily Mailu, Mirroru ili SUN-u osvanuti naslov kako je Liverpool pristao na ponudjenu cijenu i da se pregovori nastavljaju između igrača i prestavnika našeg kluba. Ali neće da može rođače. Scousersi su namirisali pare i dok ne izvuku i poslednji dinar neće odustati. I šta ostaje nama nego da čekamo, čekamo i još malo čekamo kao što je i sam Wenger najavio. Istina, vrijeme ne igra ulogu povodom ovog transfera jer i kada(ako) dovedemo Suareza biće potrebno da odradi suspenziju. Problem igra to što je stvar više mentalne prirode. U slučaju da obezbjedimo igrača ovog kvaliteta, nesmunjivo je da će se podići moral kako navijačima tako i igračima koji isto tako očekuju pojačanja i neka nova imena.

Za svaku pohvalu je to što smo se riješili igrača poput Bentnera, Chamakha (ne još zvanično ali za koji dan će i on ići), Denilsona, Santosa i kompanije. Isto tako, prvi put nakon dužeg perioda nemamo odlazak ni jednog ključnog igrača. Sačuvano je jezgro ekipe. Ali i dalje na par pozicija jednostavno škripimo. Možda i neće biti tolika propast ako ne dovedemo napadača kolika će biti ako ne dovedemo golmana i štopera. Wenger je sa velikim oduševljenjem pratio partije Sagne na štoperskoj poziciji i to je stvar koja nas može zabrinutu mnogo više nego stvari koje se (ne)dešavaju u napadu.

Što se tiče pozicije zadnjeg veznog, mislim da se i tu priča polako završava. Manchester se nakon Thiaga i Fabregasa okreće Fellainiju koji je i sam izrazio želju da nastavi karijeru u ovom klubu. Već vidim Artetu i Ramseya kako odrađuju defanzivne zadatke. I to boli !

Sve u svemu stvari se mogu razvijati od onih idealno dobrih do idealno loših. Vrijedi li Suarez 50 miliona funti ili ne vrijedi sada nije bitno. Jer u ovom trenutku na tržištu ne postoji napadač takvog kapaciteta i kvaliteta a da je dostupan. Naravno Rooneya ne želim spominjati jer taj scenario ne mogu ni da zamislim. Ali ako smo već zagrizli za Suareza i potrošili toliko vremena onda uradimo i taj zadnji korak pa da nas i Bog vidi. Ostalih 20 miliona ili koliko već imamo investirati u defanzivne igrače i završti priču dok sezona nije počela. Jer ako se stvari poslože kako bi trebale ovo bi stvarno mogla biti sezona u kojoj ćemo nešto i osvojiti. Ovo bi mogla biti naša sezona…

Arsenal4Ever & Gunner4Life
Komentar na ovaj članak možete napisati u temi Glas Topnika – komentari!

*Objašnjenje naslova