Magični šešir Arsena Wengera

Magični šešir Arsena Wengera
9. Jula 2013. Komentari isključeni za Magični šešir Arsena Wengera Glas Topnika,Zadnje novosti Redakcija

wpid-in-arsene-we-trust.jpg

Piše: Nikola Popović (popgunner)

Šta reći a da već nije rečeno ili napisati a da nije napisano ? Osam godina nadanja, isčekivanja i bezrezervnog podržavanja svakog časa i svakog trenutka. Gospodo, vrijeme za naplatu je došlo!  Vrijeme je da se 70 milona funti investira u nešto što bi moglo da napravi haos.  I to do sada neviđeni haos!  Gospodo, došlo je Naše vrijeme !

Za razliku od predhodnih godina desile su se dvije stvari koje obećavaju veoma zanimljiv prelazni rok. Prva je da raspolažemo pozamašnom sumom novca, što klubovi poput Reala žele vješto iskoristiti. Ipak, Wenger je prevelik taktičar i cicija da bi im to nešto išlo u korist o čemu ću još pisati u nastavku. Druga stvar koja me još više ohrabruje je ta da je Wenger stvarno spreman pojačati pozicije na kojima najviše „škripimo“. Prvenstveno mislim na poziciju golmana i centralnog napadača. Za sada imamo Girouda oko koga vladaju podjeljena mišljenja među navijačima. Jedni će odmah spomenuti mnogo neiskorištenih prilika dok će se drugi hrabriti fizičkim prisustvom i uspjehom u zračnim duelima. Po meni, on je igrač koji ima sve predispozicije da postane vrlo dobar napadač. Dobro se kreće u napadu što ga često dovodi u priliku da zaprijeti protivničkom golmanu, a završnica će se svakako popraviti. Definitivno igrač, koga ne treba olako otpisati.
Sledeća stvar je Suarez ili Higuain ? Argentinac je Wengerov neostvareni san i mislim da će učiniti sve da ga najzad i ostvari. Razlog je upravo onih 30 miliona ponuđenih za Suareza, koji će  ubrzati transfer. Svi znamo da je Real najprije pristao prodati igrača, zatim su uslijedili uspješni dogovori igrača i našeg kluba, da bi se potom pojavio „Veliki Carlo“ i sve stopirao. Sa druge strane, Chelsea se okreće Rooneyu i Bentekeu i najmanja stvar koja je Realu u ovom trenutku potrebna je ta da se u trku za Suareza,  uključi još jedan klub sa ozbiljnom ponudom. Tu nastupamo mi, i stvari se opet odvijaju u našu korist. Taktički, savršeno.

Još jedna stvar koja me veoma raduje je ta da se Wenger ozbiljno pozabavio pozicijom golmana. U slučaju dolaska Julija Cesara, vjerujem da će većina  vas spokojno dočekati tu vijest.  Begović bi također bio idelan izbor,  ali bih se zadovoljio i dolaskom Brazilca.

Ovo ljeto, kao ni jedno do sada nas povezuju sa velikim brojem igrača. Pisati o svima njima, sada bi bilo suludo. Vrijeme je najbolji pokazatelj svega. Ali jedno je sigruno – ovo ljeto je naše ljeto  i vjerujem da će nas Wenger i više nego prijatno iznenaditi!

In Arsene We Trust !

 Komentar na ovaj članak možete napisati u temi Glas Topnika – komentari!

Oznake