Twitter feed
Postani clan

Dein podržava Wengera

deinwengeres_468x244

Bivši potpredsjednik Arsenala kaže da sad svima kojima su Topnici u srcu moraju da stanu iza svog menadžera, pošto postoji rizik da on ode. Podsjeća se dobrih vremena i vjeruje da će ona opet doći.

David Dein je nekada kao drugi čovjek vodio Arsenal. Otišao je 2007. godine kada se posvađao sa nekim ljudima u upravi. Ipak i dalje veruje Arsenu Wengeru i poziva navijače da mu daju punu podršku kako ne bi ostali bez njega.

Wenger je na udaru kritika, šesta godina protiče bez trofeja. Moguće je da uskoro ode.

“To je uvijek opcija, pošto može da dođe do faze u kojoj će da kaže, ‘dosta je’. Navijači moraju da ga poštuju jer on to zaslužuje zbog onog što je uradio. Ljudi se pitaju da li su mu dani u klubu odbrojani. To je veoma opasno, jer vrlo lako se može desiti da ode i šta onda? Priča se o kupovini igrača. Morate da dovedete fudbalere koji su bolji od postojećih”, kaže Dein u intervjuu za BBC.

On je i dalje dobar prijatelj sa Qengerom, kojeg je 1996. godine doveo u Arsenal.

“Shvatam zabrinutost navijača, pošto su očekivanja velika i Arsene je donio uspjehe ovom klubu. Za 15 godina smo uvijek bili u Ligi Prvaka. Nema razloga da i sada ne dođu dobra vremena, pod Wengerovim vodstvom ih je itekako bilo”, kaže on.

Sada je najteži period za Wengera?

“Kao prvo, fudbal je sve više konkurentniji. Igrači nisu lojalni kao nekad. Nema više onih koji ostaju najamanje 10 godina u klubu, znate poput Tonyja Adamsa, Martina Keowna, Lee-a Dixona, Raya Parloura, Denisa Bergkampa. To više nećete da vidite, jer igrači žele da idu dalje. Wenger je moj prvi komšija, nikad nisam vidio čoveka koji je više koncentrisan na fudbal od njega”, zaključio je Dein.

Tagged with: , , ,
Posted in Zadnje novosti