Glas Topnika- Ljubavni trougao

Glas Topnika- Ljubavni trougao
19. Jula 2013. Komentari isključeni za Glas Topnika- Ljubavni trougao Glas Topnika,Zadnje novosti Redakcija

suarezrooneyhiguain

 

PIŠE: Nikola Popović (popgunner)

Tekst napisan izvornim narodnim jezikom, u nadi da će biti prihvaćen dovoljno da malo razveseli i opusti navijače od svih nagađanja i blamaža oko transfera.

Osvanu ti jedno jutro, moj ti jarane vijest kako dovodimo nekog Gonzala zvanog Higuaina. Velika dika i nada svoga sela još u mlađim danima. Probio se kažu taj sve do Madrida, i zaigrao u najvećem klubu što je istorija fudbala vidjela. I šta ćeš, naš narod željan sreće i utjehe, ponad'o se k'o i sam što sam. Bilo je tu već dogovora oko samog miraza, kolko čega i ko će šta da potegli u goste, ali nekim slučajem rasperiše se ovog derneka. Valjda tamo doš'o nekakav Talijan iz Pariza da im mete po kući i zapalo mu ovo hajvanče za oko. Zavolio ga kažu ko rođenog sina. Neda ga ni zaštno na svijetu. Al kaže ako neki ponudi četrdeset dukata možda mu ga i pokloni. I tako se završi do dana današnjih.

Drugi ti dan čitam, moj ti jarane vijest kako se nakakav šejtan posvađao sa ocem, još dok su nekad davno, za vrijeme Austo-Ugara radili zajedno u nekakoj tvornici karamela. Puče bruka po selu i otiđe ovaj kod novog gazde. Isprva sve bi kako treba i slijeduje. Al ne prođe mnogo vremena, i ovaj se opet pobuni protiv gazde. Međutim gazda bio strog čovjek i sve dok upravljaše imanjem stvari se nekako same od sebe izgladiše do njegovog odlaska. Na mjestu gazde dođe otac od onog hajvana i kola opet krenuše nizbrdo. Sad ti ga on ponovo htjede utjeći u naše kuće, pa i komšijine ali nekako se zataška stvar i tako se završi do dana današnjih.

Treći dan čitam vijesti, moj ti jarane i ne vjerujem. Zamisli jedan ti je junak za vrijeme dvoboja u svoj svojoj slabosti i nemoći od muke zagrizao ruku svoga neprijatelja. Ovi ga sahvataše i predaše kadiji. A kadija opet strog ali pošten čovjek zabrani mu deset borbi i dok se to ne ispuni da mu ni merhaba ni pomozi Bog ne nazove. I opet ova ujdurma ne mogne ti proći bez nas samih. I ovo hajvanče uželi se novijeh kuća i zatraži od nas i onih Madriđana da ga primimo. Al otac neće ni da čuje. Kaže neda ga nizašto na svijetu. Al kaže ako neko ponudi četres pet dukata pa i pedeset pokloniće mu ga odmah. I tako se i ova stvar završi do dana današnih.

Eto, od mene toliko. A vi sami vidite i sagledajte ovaj javašluk što navali u nas, pa tačno čovjek od muke da se nasmije. A može i da zaplače, isto mu se fata.

Vjernim navijačima!

 

 Komentar na ovaj članak možete napisati u temi Glas Topnika – komentari!

Oznake