Transfer Update: Arsenal zainteresovan za Nastasića, Gnabry na posudbi u Newcastleu?

Transfer Update: Arsenal zainteresovan za Nastasića, Gnabry na posudbi u Newcastleu?
23. Jula 2014. Komentari isključeni za Transfer Update: Arsenal zainteresovan za Nastasića, Gnabry na posudbi u Newcastleu? Nekategorisano Mustafa Kahvedžić

mateja nastasic

Prema pisanju engleskog Mirror-a menadžer Newcasltea, Alan Pardew, zainteresovan je za dovođenje Serge Gnabrya na posudbu. Gnabry je u nekoliko navrata pokazao kako Wenger može ozbiljno računati na njega u budućnosti, a po svemu sudeći narednu sezonu bi mogao provesti na posudbi u nekom od engleskih premierligaša.

Pored Newcastlea, za 19-godišnjeg njemačkog reprezentativca zainteresovani su još i Southampton i Sunderland. Sam Wenger smatra kako je Gnabryu potrebno da stekne iskustvo igranja u Premier Ligi, a s obzirom na širinu u veznom redu Arsenala, teško bi dobio priliku u ovoj sezoni, stoga bi jednogodišnja posudba bila najpametniji izbor.

Isti izvor tvrdi kako je Arsenal zainteresovan za usluge Matije Nastasića, ukoliko kapiten Thomas Vermaelen napusti klub. Wenger je prije nekoliko dana izjavio kako je nesiguran oko Vermaelenove sudbine u Arsenalu, te ukoliko se on odluči napustiti klub da će sigurno doći novo stopersko ime na Emirates.

Iako su za usluge srbijanskog internacionalca zainteresovani Roma i Milan, Nastasić bi volio ostati u Premier Ligi stoga se njegov transfer u Arsenal čini najrealnijim ukoliko se Wenger odluči poslati službenu ponudu.

Santi Cazorla i Nacho Monreal su dvojica igrača koji se povezuju sa odlaskom iz Arsenala. Atletico Madrid se već duže vremena raspituje za Cazorlu, iako je Wenger rekao kako ne planira prodati španskog reprezentativca, a sada su pokazali interes i za Monreala, koji bi vrlo lako mogao napustiti klub.

Posljednja u nizu današnjih transfer špekulacija je vijest da je Arsenal doveo 15-godišnjeg Barceloninog veznjaka Georgios Spanoudakisa. Metro navodi kako je talentovani njemački U-15 i U-16 reprezentativac odbio sve ponude kako bi mogao potpisati za Arsenal.

Oznake