Calum Chambers potpisao za Arsenal

Calum Chambers potpisao za Arsenal
28. Jula 2014. Komentari isključeni za Calum Chambers potpisao za Arsenal Nekategorisano Mustafa Kahvedžić

Chambers

Nakon Debuchya, Alexisa i Ospine, novi igrač u ekipi Arsenala od naredne sezone će biti Calum Chambers. Chambers je u Arsenal došao iz Southamptona za još uvijek neutvrđenu visinu odštete.

Mladi 19-godišnji kapiten U-19 reprezentacije Engleske svoj premierligaški debi imao je na otvaranju prošle sezone, te je od tada odigrao 22 utakmice u Premier Ligi za ekipu Southamptona. Iako je karijeru počeo kao desno krilo, u Southamptonu je najčešće korišten na poziciji desnog beka, mada može igrati i kao centralni defanzivni igrač.

„Veoma smo sretni što je Calum pristao da nam se pridruži.“, rekao je Wenger, “Način na koji se sa svojih 19 godina adaptirao na Premier Ligu prošle sezone u Southamptonu pokazuje nam njegove zadivljujuće kvalitete. Posjeduje mnogo dobrih karakteristika koje tražimo u mladim igračima i siguran sam da će dosta napredovati sa nama.“

Povodom odlaska iz Southamptona, Calum Chambers je izjavio da je jako sretan što je potpisao za Arsenal, te da mu se mnogo sviđa način na koji Topnici igraju. Chambers, kao i David Ospina, svoj debi za Arsenal bi trebao imati već sljedeći vikend kada se na Emirates stadionu održava Emirates Cup.

Oznake