Twitter feed
Postani clan

Welbeck- Dolazak u Arsenal je dobar potez za moju karijeru

1409937464983_Image_galleryImage_BURTON_UPON_TRENT_ENGLAND

Novo pojačanje Arsenala, Danny Welbeck dao je prvi intervju za klupsku stranicu, Mladi napadač je istakao da je veoma sretan zbog dolaska u Arsenal.

“Ovo je veoma uzbudljiv period za mene. Sjajan je osjećaj biti dio ovog kluba, dio ove ekipe čije sam utakmice u Premiershipu redovno pratio. Ranije sam već razmatrao opciju da igram za ovaj klub i napokon se to ostvarilo i veoma sam uzbuđen zbog toga.

“Transfer je na kraju uspješno realiziran iako je to bio vrlo stresan dan, Teško je opisati kako sam se osjećao u tom periodu jer je transfer visio u zraku, u jednom trenutku je sve bilo propalo, pa je kasnije transfer postao ponovo aktuelan,ali na kraju sam ipak postao igrač Arsenala i vrlo sam sretan zbog toga.

“Wengerova vizija, stil igre koju preferira i sjajni igrači u veznom redu će mi omogućiti da primam dobre lopte u napadu od kojih ću, nadam se, većinu proslijediti u mrežu.

“Želim donijeti snagu i brzinu u igru tima. Ovdje u Arsenalu imamo dosta igrača koji znaju dobro kombinirati sa loptom,a ja im se želim pridružiti, želim postizati golove kako bi pomogao svom timu da ostvaari što bolje rezultate.”

“Bio sam u Unitedu dugo godina i zaista mi je bilo sjajno tamo, međutim smatram da je Arsenal dio moje naredne faze u razvoju, želim da pokažem ljudima šta sam sve sposoban uraditi kao fudbaler, nadam se da ću ispuniti svoju želju i postati ono što želim biti u fudbalskom svijetu.”

“U životu se stvari uvijek mijenjaju i uvijek se mora ići dalje, zaista smatram da je dolazak u Arsenal prava odluka za mene i moju karijeru.”- kazao je na kraju novi napadač Arsenala.

Welbeck će u Arsenalu nositi broj 23,a kompletan intervju možete pogledati OVDJE

Tagged with: , , , ,
Posted in Igrači, Transferi, Zadnje novosti