TRANSFER: David Ospina potpisao za Arsenal

TRANSFER: David Ospina potpisao za Arsenal
27. Jula 2014. Komentari isključeni za TRANSFER: David Ospina potpisao za Arsenal Igrači,Transferi Mustafa Kahvedžić

Ospina

Golman kolumbijske reprezentacije i francuskog prvoligača Nice, David Ospina, od danas je novi igrač Arsenala. Iako nema službenog izvještaja o visini odštete, Sky Sports prenosi kako je Arsenal za usluge Ospine izdvojio oko 3 miliona funti.

25-godišnji golman, koji je imao impresivne nastupe na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, pridružiti će se timu već sljedeće sedmice, a svoj prvi u dresu Topnika bi trebao imati u predstojećem Emirates kupu koji će se održati 2. i 3. augusta na stadionu Emirates.

Ospina je karijeru započeo sa 17. godina u Atletico Nacionalu, koji nastupa u kolumbijskoj prvoj ligi, da bi se potom 2008. godine pridružio franscuskom prvoligašu, ekipi Nice, gdje je ostao sve do transfera u Arsenal. Za Nicu je upisao 189 ligaških nastupa.

Na dolazak Ospine osvrnuo se i Wenger, rekavši:

„David Ospina je odličan golman, sa dobrim iskustvom što je i dokazao u svojim nastupima za Nicu i Kolumbiju. Ojačati će našu ekipu, te smo veoma zadovoljni time što će nam se pridružiti.“

Također i trener Nice, Claude Puel je rekao kako Arsenalovi navijači mogu dosta očekivati od Ospine, te da će se njegov kvalitet pokazati već u prvoj sezoni.

Oznake