GLAS TOPNIKA: Jazavac pred sudom

GLAS TOPNIKA: Jazavac pred sudom
7. Avgusta 2013. Komentari isključeni za GLAS TOPNIKA: Jazavac pred sudom Glas Topnika,Glas Topnika Redakcija

993944_665218473506326_1799351977_n

PIŠE: Nikola Popović (popgunner)

Napokon su se stvari počele odmotavati. Ne znam da li će se na kraju sve završiti u našu korist, ali po svemu sudeći, bar za sada imamo šanse. Ako se sjetite nešto slično se dogodilo i sa Lukom Modrićem kada je prešao u Real. Prvo su mu zagarantovali transfer ako ostane još jednu sezonu, da bi zatim okrenuli priču u nekom drugom smjeru. Ono što za nas može biti ohrabrujuće je činjenica da postoji pismeni dogovor između Suareza i Liverpoola, kako i odštetna klauzula koja je već ispoštovana.

Jedina stvar koja me brine u tome svemu je Brendan Rodgers koji ni sam ne zna šta želi. Prvo naglašava da je Suarez u istome rangu kao i novi igrač PSG-a Edinson Cavani, što uopšte nije daleko od istine. I da otkupna cijena mora biti u skladu sa tim što je opet i opravdano. Da bi zatim prodajom Balea za mnogo veće pare taj isti “moćni” Brendan izjavio kako je Suarez u rangu sa Baleom i da je cijena za koju je prodat Cavani smiješna. Shvatam da čovjek pokušava zadržati najboljeg igrača, ali vrijedi li to uraditi na takav način da se blati obraz jednog kluba sa velikom istorijom i tradicijom kakvu ima Liverpool? Sigurno da ne.

Treba biti oprezan i sa transferom Rooneya. Iako Manchesteru krajnjem slučaju više “odgovara” da isti igrač pređe kod nas a ne u zapadni dio Londona, Rooneyijev prvi izbor će svakako biti Chelsea i Jose Mourinho. Ako se to ostvari, lako bi se moglo desiti da se Manchester okrene dovođenju Suareza kao dugotrajnom rješenju. Što se tiče Reala, sumnjam da nakon Balea imaju novca za još jedan veliki transfer. Ali ko može otpisati i ko smije podcijeniti jedan klub kao što je Real ?

A šta da radimo mi obični smrtnici dok se ovi gore gađaju milionima? Nama ne preostaje ništa drugo nego da nastavimo sa onim na šta smo najviše i navikli. Da čekamo. Čekam za burek, čekam da uplatim tiket, čekam u apoteci, na šalteru trafike… Evo sad čekam i da se ovaj slučaj pojavi na sudu, jer kod nas se ništa ne može desiti bez velike tarapane !

Pozdrav Gunneri !

Komentar na ovaj članak možete napisati u temi Glas Topnika – komentari!

Oznake