Twitter feed
Postani clan

Koscielny: Poštujemo tim Monaka, ali bismo trebali pobijediti

Koscielny

U intervjuu za Arsenal.com naš najbolji stoper Laurent Koscielny ukratko je iznio svoja očekivanja od utakmice osmine finala Lige prvaka između Arsenala i Monaka.

Prva utakmica dvomeča 1/8-finala Lige prvaka između Arsenala i Monaka se igra večeras (srijeda, 25. februar) na Emirates stadionu sa početkom u 20 sati i 45 minuta. Monako, koji drži titulu viceprvaka Francuske je ekipa koja ima jako čvrstu odbranu i prima veoma malo golova. U grupi C sa Bayer Leverkuzenom, Zenitom i Benfikom su osvojili prvo mjesto, te u šest utakmica primili samo jedan pogodak, najmanje od svih ekipa učesnica ovogodišnje Lige prvaka.

“Monako ima jedan jako dobar tim sa mnogo iskusnih igrača poput Berbatova, Moutinha i Carvalha.”, rekao je Koscielny, “Također, imaju i nekoliko mladih igrača, za koje znam da su jako kvalitetni jer neki od njih su mi kolege iz reprezentacije.”

“Oni su ekipa koja se zna jako dobro braniti. Primili su malo golova u grupnoj fazi i u francuskoj ligi, međutim nisu ni postizali mnogo. Imaju jako dobre bekove koji mogu svojim kvalitetom i tempom igre donijeti puno toga u jedan na jedan situacijama. Naposlijetku, u vrhu napada imaju Berbatova kojem treba vrlo malo prostora da napravi dobru priliku za gol, stoga se moramo fokusirati na to.”

Za kraj, Koscielny je ipak rekao da večeras očekuje pobjedu ukoliko Arsenal bude igrao svoju igru.

“Poštujemo tim Monaka, ali mi moramo igrati svoju igru. Ukoliko budemo igrali na takav način, trebali bi pobijediti večeras.”

Tagged with: , ,
Posted in Zadnje novosti