EPL: N'Castle – Arsenal 1-3

EPL: N'Castle – Arsenal 1-3
21. Marta 2009. Komentari isključeni za EPL: N'Castle – Arsenal 1-3 Arhiva utakmica Redakcija

 

U nastavku prvog poluvremena Bendtner je prešao lijevo na krilo, Arshavin na sredinu i Persie u napad. Rotacije u timu Arsenala funkcionisale su dosta dobro te su Bendtner i Persie dvije stopostotne šanse pretvorili u gol out. Zaredom dvije šanse pred Harperom nije iskoristio Van Persie. Dosta izgubljenih lopti davalo je mnogo prostora N'Castleu te su Topnici morali da se orijentišu defanzivnijoj igri.

 

Drugo poluvrijeme pretvorilo se u show. Arsenal je i dalje imao prednost na terenu ali tek u 57’ minuti Bendtner je odličnim pogotkom glavom dove Topnike u prednost. Ali na drugoj strani mala greška Gallas i Martins samo minutu kasnije izjednačava rezultat. Topnici na sreću po njih statistikom su postigli većinu golova u drugom poluvremenu.

 

Već u 63’ minuti Diaby postiže pogodak iz fenomenalne akcije preko Persiea. Sa sredine terena Denilson – Diaby, zatim Diaby u trku daje loptu Persieu koji mu uzvraća pas odlično između dva igrača. Diaby je ostao smiren istrčao do šesnaesterca i postigao pogodak. Sve se otvorilo za Arsenal.

 

Furiozno je krenuo Arsenal, te je odmah u 66’ minuti Nasri postigao posljednji pogodak. Opet je akcija tekla glatko od noge do noge iz prvog dodira. Veza Denilson – Diaby sada je odlično uposlila Van Persia, ovaj Sagnu, zatim povratni pas za Persiea na desnom dijelu šesnaesterca koji je Nasriev trk nagradio još jednom asistencijom koja je pretvorena u gol!

 

Harper na koljenima.

 

Arsenal je imao odličnu priliku kada je Diaby poslao loptu za Persiea ali sebični holanđanin nije dodao Bendtneru loptu te je rezultat ostao 1-3.

Samo pet minuta prije kraja Abou Diaby pogodio je stativu, te je Arsenal ostao na ”samo” dva gola prednosti.

 

Ova 3 boda Arsenal dovode ispred Ville i po bodovnom stanju i po gol razlici. Villa sutra dočekuje Liverpool na svom terenu, te se Arsenal nada pobjedio Liverpoola koji je u formi!