Henry o Wengeru i povratku u klub!

Henry o Wengeru i povratku u klub!
2. Oktobra 2009. Komentari isključeni za Henry o Wengeru i povratku u klub! Zadnje novosti Redakcija

Henry_signsLegenda Arsenala, Thierry Henry je izrazio svoje poštovanje prema Arsene Wengeru još jednom povodom 13-te godišnjice Francuza u Arsenalu. Henry je bio talentovan ali malo znan napadač prije dolaska u Arsenal, ali Wenger je od njega napravio jednog od najboljih napadača u historiji ne samo Arsenala već fudbala uopšte. Bivši kapiten kluba je za Sky Sports govorio o tome koliko Wenger znači za Arsenal te o mogućnosti povratka u klub koji “neizmjerno voli”.

“Arsene znači puno za Arsenal FC. Njegov uticaj na klub je ogroman. Nikada neću zaboraviti ni njega niti klub. Njegovih 13 godina u klubu je fantastičan uspjeh i ja ne mogu ni zamisliti Arsenal bez njega” – rekao je Thierry.

“On je jedan od onih ljudi koje ćete uvijek asocirati sa Arsenalom, kao Tony Adams, Patrick Viera, Ian Wright ili Bob Wilson. Prije njega, Arsenal je bio “dosadan Arsenal” ali on je sve to promjenio svojom fudbalskom filozofijom i trofejima. “

“Ja sam uvijek želio doći u Arsenal i tačka, ali naravno da je pomoglo da je i on bio tu. Najbolji savjet koji mi je ikada dao je ‘pokušaj prestati kriviti ostale i vidi šta ti možeš uraditi da im pomogneš’.

Wenger je transformirao Henrya iz krila u napadača i time stvorio jednog od najboljih igrača svih vremena.

“Kada sam došao u Arsenal, on nije mogao razumjeti zašto sam igrao po krilu. Ja sam već bio standardni član Francuske reprezentacije ali Arsene mi je rekao da ja treba da igram u sredini kao napadač.On je vrsta osobe koja te može uvjeriti da ništa nije nemoguće. Veliko je zadovoljstvo igrati za njega jer njegov tim uvijek igra najljepši fudbal.”

Henry je rekao da u budućnosti želi ponovo raditi sa Wengerom u Arsenalu, makar kao dohvatač vode!

“Želim završiti ono što sam počeo prije 15 godina. Ja sam uvijek govorio da se trebaš vratiti tamo gdje pripadaš.Ja nikada nisam prestao govoriti da volim Arsenal i da se jednog dana želim vratiti. Kako? Ne znam…možda kao jedan od momaka koji dohvaćaju vodu. Ko zna! Ono što je sigurno, jednog dana ću se vratiti u Arsenal sigurno!”

 

 

Oznake