Samir Katalonac

Samir Katalonac
14. Februara 2011. Komentari isključeni za Samir Katalonac Glas Topnika Redakcija

Tek što se malo stišala bura oko toga koje je boje krv Cesca Fabregasa i koji je raspored iksova i ipsilona u njegovoj DNK, CSI Barcelona dolazi sa novom epizodom.

Naravno sadržaj novog serijala još nije u potpunosti poznat ali kako saznajemo iz dobro obavještenih krugova ovaj put će se radnja ove popularne latino-sapunice vrtiti oko Samira Nasrija. Lagano se da naslutiti, kao i u svim serijama oko čega će se vrtiti osnovna radnja, ali svi detalji još nisu poznati. Mogući su razni scenariji od basnoslovnih ponuda iz opustošene i sve praznije sehare do starog dobrog trika sa DNK.

Dali će to baš biti već oprobani hit sa DNK-a ostaje nam da vidimo. Iako zbog porjekla Samira, a bogami i imena i prezimena te jezika mu maternjeg ova varijanta ne zvuči vjerovatnom. No oni malo upućeniji znaju da je Španijom stotinama godina vladali arapi, tačnije Mavari, zato nije isključeno da vrsni stručnjaci za DNK analizu iz Blaugrane ne pronađu neke poveznice. Ako ništa, onda da je isto sunce grijalo pozadinu Pepove i Samirove rahmetli nene.

No ja se bojim, da pozadina Samirove rahmetli nene i nije neki argument koji ce privoljeti Arsena na prodaju Nasrija, kao što ni dokazi o autentičnosti DNK-a nisu pomogle u slučaju Fabregas. Za ovu epizodu Barca će morati da malkico strpa rukicu u dobrano bušni džepić i to nalo podublje. Jer ako je Caroll vrijedio 35, Torres 50 (miliona funti), cifra za Samira se bliži budžetu predsjdništva BiH (doduše kad štede).

I nije stvar ni u novcu, nego hoće li se stari francuski meštar odlučiti na prodaju ili ne.  Mislim da jednog dana hoće kao i za Cesca. Ali ono što iznenađuje je da još niko nije shvatio, igrač kojeg Arsenal prodaje je igrač koji više fudbalu nema šta da da. Bar bi Barca trebala da zna, samo su nam oni popunili bužet sa Henryem, Petitom ( a nije Beurre), Hlebom i Overmarsom. Za igrače koji nama više nisu bili od neke velike koristi dobili smo dovoljno para da napravimo povelik komad novog stadiona i pride kupimo dva tri igrača.

Elem Barca će dobiti i Cesca i Nasrija, nije problem, kad Wislhire bude za klasu bolji od obojice i taman će nam taj novac dobro doći za proširenje tribina na Emiratesu. A sad, kako će Barca da plati te igrače i hoće li im opet kasniti plate ko i ljetos, to već nije naš problem.

Oznake