EPL: Arsenal – West Ham 0-1

EPL: Arsenal – West Ham 0-1
8. Aprila 2007. Komentari isključeni za EPL: Arsenal – West Ham 0-1 Arhiva utakmica Redakcija

AFC-WHUEto i to se desilo – Arsenal je izgubio prvu svoju utakmicu na novom stadionu i to od koga – West Ham, ekipa koja je poslijednji tim koji je pobijedio na Highburyu! Bas kada smo pomislili da bi makar ove sezone mogli da prodjemo bez poraza na Emiratima i da bar po tome upamtimo jednu od najgorih sezona u novijoj historiji, nije nam se dalo.

Bila je to tipicna Arsenalova utakmica – u prvih 10 minuta imali smo 6 100% prilika iz kojih je lakse postici gol nego ga promasiti ali mi smo i to uspjeli. Imao sam osjecaj da cemo se totalno iziviti na West Hamu za sve ove sedmice patnje ali ne bi sudjeno. Ustvari, West Ham je produzio 'izivljavanje' drugih na nasim zivcima.

Utakmica ko' utakmica, kao sto sam rekao, oni su imali jednu sansu u prvom poluvremenu kada je Zamora pobjegao Toureu i prebacio Lehmana za 1-0. Bio je to 46 minut prvog poluvrmena. Prije i poslije toga na terenu je bio samo jedan tim – Arsenal, tim koji jednostavno nije znao pogoditi veceras. Osvetilo nam se to, kao sto nam se osvetilo i toliko puta prije.

U ponedjeljak vec igramo protiv Necastlea u gostima. Necu vise ni govoriti koliko je bitno da ne kiksamo kad imam osjecaj da bi tu mogli da napravitmo nesto sto nismo napravili vec puno puno sezona – izgubili 4 utakmice zaredom!