Wenger i januarsko pojacanje?

Wenger i januarsko pojacanje?
2. Decembra 2009. Komentari isključeni za Wenger i januarsko pojacanje? Zadnje novosti Redakcija
gun__1258963480_wenger_sunderland
Prosla sedmica je bila sokantna za Arsenal, pored poraza u EPL, potvrdjeno je da ce napadac Robin van Persie biti odsutan cak pet mjeseci, zbog povrede ligamenata.

Na pitanje da li ce ova povreda imati utjecaja na razmisljanje o januaru i prelaznom roku, Wenger je rekao da ce morati imati utjecaja.

Van Persie je u dosadasnjem dijelu sezone bio jedan od glavnih igraca, i njegov izostanak se jasno vidio u zadnjih par utakmica, tako da je neminovno naci pravu zamjenu za njega.

Poznavajuci Wengera, navijaci ce vjerovatno ponovo prolaziti kroz pravu dramu, iako je izjavio da ce biti aktivan u januaru, isto tako je rekao da ce dovesti nekoga samo pod pravim okolnostima i ako je to zaista potrebno. Reklo bi se da su trenutno bas takve okolnosti…

“Nisam mislio da cemo morati nekoga dovesti, ali sigurno je da cemo drzati otvorene oci i mozda nekoga dovesti, naravno ako nam to bude odgovaralo.” – rekao je Wenger.

Pred Arsenalom su sve teze i vaznije utakmice, povreda je puno a pojacanja malo, januar je blizu, mi smo vec daleko od vrha tabele. Pojacanje je potrebno!

Oznake