Twitter feed
Postani clan

Fabregas još uvijek upitan za Old Trafford

 

Povratak kapitena Arsenala, Cesca Fabregasa, je još uvijek pod velikim znakom pitanja. Naime, mladi Španjolac je obnovio povredu zadnje lože u meču Lige prvaka s Bragom, te je izbivao s nogometnih terena nekoliko sedmica, a još uvijek njegova povreda nije sanirana i male su šanse da Cesc zaigra na “Teatru snova” u ponedjeljak.

Prije meča s Partizanom, Arsene Wenger je izjavio da su šanse da se Fabregas vrati do ponedjeljka 50:50, iako je nakon toga priznao da ni to nije konačna odrednica oko Cescove ozljede.

“Fabregas bi se mogao vratiti, ali pitanje je kada!? Ukoliko se vrati, bojim se priznati da bi to moglo biti kasno, dakle, tek nakon duela sa Manchesterom”, istakao je Arsene Wenger.

Što se tiče ostalih povreda u timu treba istaći to da Kierana Gibbsa neće biti tri sedmice jer je povrijedio gležanj u meču s Partizanom. Gael Clichy je na dobrom putu da se oporavi, i vjerovatno će biti spreman za derbi s Unitedom. Nešto slično stanje je i sa Djourouom, koji se očekuje u rosteru za Old Trafford.

“Gibbsa smo izgubili sinoć, i neće ga u timu biti oko tri sedmice. Jako sam razočaran zbog toga. Nadam se da se to neće negativno odraziti na njegovu psihu. To je faktički bila nesreća i vi ne možete po tom pitanju ništa učiniti. Vraća nam se Clichy, još uvijek je fizički nespreman, ali će do ponedjeljka biti OK. U tim se vraća i Djourou, koji se oporavio”, dodao je Wenger.

Tagged with: , , ,
Posted in Zadnje novosti