Wenger: “Nedostaje li Evri poštovanja!? Prosudite sami!”

Wenger: “Nedostaje li Evri poštovanja!? Prosudite sami!”
10. Decembra 2010. Komentari isključeni za Wenger: “Nedostaje li Evri poštovanja!? Prosudite sami!” Zadnje novosti Redakcija

 

Menadžeru Arsenala, Arsenu Wengeru, nisu se dopali komentari njegovog sunarodnjaka, lijevog braniča Manchester Uniteda, Patrica Evre, koji je dao izjavu “u svom stilu” uoči velikog derbija između Uniteda i Arsenala, koji se u ponedjeljak igra na Old Traffordu.

“U igri Arsenala se definitivno može uživati, ali, je li to dovoljno!? Uvjeren sam da mnogima nije, jer svi ti igrači i njihovi navijači na kraju dana odlaze spavati s mišlju da već dugo ništa nisu osvojili, tačnije, pet godina. Za 20-tak godina niko neće pamtiti kako je igrao Arsenal, svi će pamtiti samo trofeje, a Arsenal ih ne osvaja. Oni nisu naš konkurent u utrci za naslov prvaka Engleske, to je Chelsea”, rekao je Patrice Evra.

Arsene Wenger je poznat po tome da nikako ne izbjegava novinare, stoga je odgovorio na sva njihova pitanja;

“Evra je ponudio priču koja je vama novinarima vruća. No, mi se rukovodimo načinom na koji želimo igrati fudbal, a ne izjavama iz redova naših suparnika. Osobno držim do toga da se veličina bilo kojeg igrača mjeri i u respektu kojeg pokazuje spram svojih protivnika”, izjavio je Arsene Wenger.

Odmah nakon toga je uslijedilo pitanje: “Je li Evra svojim ponašanjem pokazao nedostatak poštovanja!?”

“Prosudite i sami! Mi se u klubu ne bavimo takvim pričama. Baziramo se samo na utakmicu i na našu igru. Provokacije ćemo ignorisati”, rekao je dovoljno jasno Wenger.

Naime, Evra je već jednom “ispalio” sličnu izjavu kada je rekao da su susreti Uniteda i Arsenala “dueli odraslih i dječurlije”. Možda bi za Evru bilo bolje da pokuša da se vrati u reprezentaciju Francuske, nakon što je izbačen iz dotične (s nekolicinom suigrača pokrenuo pobunu protiv selektora Domenecha i njegovih saradnika na Mundijalu), a ne da provocira preko medija, jer to, kako i sam Wenger ističe, nije odlika vrhunskih nogometaša i sportista.

Oznake