Vermaelen: “Štoperi moraju surađivati”

Vermaelen: “Štoperi moraju surađivati”
3. Novembra 2011. Komentari isključeni za Vermaelen: “Štoperi moraju surađivati” Zadnje novosti Redakcija

 

Thomas Vermaelen smatra da svi odbrambeni igrači Arsenala moraju biti sposobni da igraju zajedno, bez obzira koga Wenger izabere za utakmicu. Belgijanac je protiv Marseillea po prvi puta odigrao utakmicu na štoperskoj poziciji u paru sa Mertesackerom i posao su odradili vrhunski bez primljenog pogotka, a kako je Koscielny u izvrsnoj formi u poslednje vrijeme Wengeru će biti jako teško odabrati koga uvrstiti u tim u narednim mečevima.

Vermaelen je uvjeren da nije bitno koga Wenger odabere za utakmicu, dok god Arsenal pruža dobre partije u odbrani.

“Morate se slagati dobro sa svima”, rekao je Vermaelen, “Za mene nije bitno ko igra ili s kim ja igram. Mi poznajemo kvalitete jedni drugih zato što svaki dan radimo zajedno na treninzima. Sve ostalo je na Šefu, jer ipak on odlučuje ko će zaigrati.”

“To mi je bilo prvi put da igram sa Mertesackerom, a nisam ni mnogo trenirao sa njim, možda samo nekoliko minuta. Što se mene tiče, igrati sa njim nije nikakav problem. Gledao sam ga nekoliko puta kako igra u paru sa Koscielnym i smatram da posjeduje dobre kvalitete i da je dobar igrač. Morate biti dovoljno profesionalni da se nositite s time da neko drugi može dobiti priliku ispred vas.”

Vermaelen je priznao da je pomalo razočaran što njegov tim nije odnio sva tri boda protiv Marseillea na Emiratesu, ali također je uvjeren da će se Arsenal kvalifikovati dalje.

“Nažalost, nismo uspjeli postići pogodak. Imali smo namjeru da nakon ove utakmice osiguramo prolazak dalje, međutim odigrali smo nerješeno.” , rekao je Vermaelen.

“Također smatram da je Marseille jak i kvalitetan protivnik, i često znaju učiniti utakmicu poprilično teškom, kao što je bio slučaj na početku prvog poluvremena. Nakon toga, imali smo mnogo bolju kontrolu nad loptom, napravili smo nekoliko prilika ali nažalost nismo uspjeli postići pogodak. Ipak, uprkos svemu, važna stvar je da smo još jednom uspjeli sačuvati svoj gol.”

“Uvijek je prisutan pritisak kada igrate. Svi smo željeli tu pobjedu da se kvalifikujemo dalje, a izvukli smo samo bod. Sada moramo biti fokusirani da buduće utakmice koje moramo pobjediti. Mi uvijek ulazimo u utakmicu s ciljem da pobjedimo, posebno kada igramo kod kuće, tako da bi bilo bolje za nas da ostvarimo dobar rezultat protiv Dortmunda.” , zaključio je Vermaelen.

Oznake