Twitter feed
Postani clan

EPL: Arsenal – Man United 2-2

cesc4.jpgKo kaze da fudbal nije najvaznija (sporedna) stvar na svijetu!!! Ko kaze da Engleska Premier Liga nije najuzbudljivija na svijetu!!! Dva trenutno najbolja tima u Engleskoj su to dokazali odigravsi nevjerovatnu utakmicu na Emiratima koja je na kraju zavrsila nerjesenim rezultatom 2-2. Man United je vodio do 91 minute ali onda je kapiten i vodja tima, William Gallas donio erupciju odusevljenja na stadion, donijevsi jedan bod domacoj ekipi.

Bilo bi jako nefer prema i jednoj i drugoj ekipi da je iko slavio danas. Man United je poveo u poslijednjoj minuti prvog dijela kada je ubacaj Ronalda sa desne strane docekao Rooney i lopta je udarila Gallasa, prevarila Almuniu i zavrsila u mrezi. Topnici su izjednacili odmah na pocetku drugog poluvremena kada je maestro Fabregas pogodio za Arsenal. Loptu je za Fabregasa vratio sa linije Sagna zahvaljujuci velikoj upornosti.

Nazalost, Arsenal je ponovno gubio u 81. minuti kada je Saha sjajno progigrao Evru, ovaj prevario istrcalog Almuniu i vratio loptu na koju je natrcao Ronaldo i pogodio za 2-1. Ipak, potencijalna nepravda je sprijecena u 92. minuti kada je Walcott sutirao sa desne strane ali je lopta zavrsila na lijeovj gdje je cekao kapiten Gallas koji preciznim udarcem pogadja okvir gola ali nije se odmah vidjela zastavica pomocnog sudije koji je odmah pokazao na centar. Snimak je kasnije to i potvrdio.

Kompletan izvjestaj uskoro a golovi ovdje!

Posted in Arhiva utakmica