Mazohistička poslastica

Mazohistička poslastica
15. Maja 2011. Komentari isključeni za Mazohistička poslastica Utakmice Redakcija

 

 

U posljednjoj utakmici sezone igranoj na Emiratesu, Arsenal je još jedom svim mazohistima i ljuduima sklonim samokažnjavanju priredio pravu poslasticu.

Devedest minuta, kojim se može opisati čitava sezone 2010/2011, završena je pobjedom Ville 1-2. Arsenal je dominirao tokom cijele utakmice, ali je isto tako kažnjen za svaku pogrešku. Više nego predvidljivi su i strijelci, 2 za Villu postigao je Bent, koji se, očito, speciajalizirao za lagano ubijanje Arsenala, dok je za Topnike strijelac bio, tko drugi no, Robin van Perise.

Iako protekle dvije sedmice navijači Arsenala mogu više nego s pravom biti frustrirani onim što pokazuju njihovi miljenici, ova je utakmica imala nešto drugačiji tijek od one protiv Stoka. Igrači na terenu su pokazali i želju i zalaganje ali puta ka mreži Friedla koji je, po kozna koji put, Villu ostavio na životu, nije bilo.

Osim prvih 15 minuta u kojim je Bent postigao oba gola, Villa nije ni bila na terenu nego betonski zid kroz koji su igrači Arsenala nalazili put, ali samo da bi bili zaustavljeni od strane Dunnea, Collinsa i Fredla. Na kraju utakmice komentaor ESPN-a je zaključio da nije Bent pobjedio Arsenal nego već pomenuti trojac.

Totalnu dominaciju Arsenal nije uspio krunsiati pogotkom, što zbog granitne odbrane Ville što zbog suca Olivera koji je donio par, u najmanju ruku sumnjivih odluka, start na Ramseyu, poništeni go Chamakha, sve do pred sami kraj utakmice kad je najbolji igrač Arsenala, i očigledno i najvažnija karika u timu Robin van Persie iskoristio totalnu pometnju u redovima Ville prouzrokovanu prodorom Bentnera i sa pet metara savladao, do tog momenta, svemoćnog Friedla.

Tako je još jedan ekser zakucan u sanduk u kome će biti sahranjena ova nesrećna sezona, da nisam gledao prvih 15 minuta i da kojim slučajem ne znam čitati, možda bih bio i zadovoljan ovom utakmicom.

Oznake