Jenkinson: ” Moramo iskoristi ‘clean sheets’ “

Jenkinson: ” Moramo iskoristi ‘clean sheets’ “
17. Avgusta 2011. Komentari isključeni za Jenkinson: ” Moramo iskoristi ‘clean sheets’ “ Zadnje novosti Redakcija

 

Carl Jenkinson, novo pojačanje Arsenala, izjavio je da Arsenal mora iskoristiti prethodne dvije utakmice bez primljenog gola, tako što će na osnovu toga nastaviti sa uspješnom sezonom.


Tri dana nakon 0-0 sa Newcastleom na St. James Parku, Arsenal je na svom Emiratesu dočekao Udinese i ponovo odigrao utakmicu bez primljenog pogotka što je jako pozitivna stvar. Ukoliko sledeće sedmice u uzvratnoj utakmici sa Udineseom Arsenal ne izvuče povoljan rezultat, automatski bi to značilo da Arsenal neće dobiti priliku da se natječe u ovogodišnjoj Ligi Prvaka, a mladi Jenkinson smatra da je za uspjeh Arsenala veoma važno da odbrana nastavi pružati dobre partije.

“Dvije utakmice bez primljenog pogotka su veoma pozitivna stvar za nas“, rekao je Jenkinson, “To je nešto na čemu ćemo nastaviti da radimo, jer ukoliko prođete bez primljenog gola, imate veoma dobre šanse da za pobjedu.”


“Sinoć smo iskazali poštovanje prema Udineseu, i pokazat ćemo ga i sledeće sedmice. Međutim mi smo pobijedili bez primljenog pogotka i to je jako dobra stvar. Uvijek je dobro postići rani gol, jer vas to tjera da igrate još bolje. Udinese je bio jako dobar protivnik i u nekoliko situacija su izgledali veoma opasno.”


Jenkinson je sinoć dobio priliku umjesto povrijeđenog Johana Djouroua koji je proveo na terenu svega desetak minuta, te je zbog toga morao igrati na dosad njemu nepoznatoj i neprirodnoj poziciji lijevog beka. Bez suspendiranog Wengera, Pat Rice je bio na klupi Arsenala u sinošnjoj utakmici i 19-godišnji mladi reprezentativac Engleske priznaje da je veoma čudno kada Wenger nije na klupi Arsenala.

“Nismo vidjeli šefa tokom utakmice, kao ni poslije nje, ali imali smo Par Ricea na klupi, koji nas je uvijek savjetovao i dobro vodio. Osjećao sam se drugačije, međutim bit će lijepo vidjeti šefa ponovo na klupi”

 

Oznake