Miquel: “San mi je zaigrati na Wembleyu”

Miquel: “San mi je zaigrati na Wembleyu”
26. Januara 2012. Komentari isključeni za Miquel: “San mi je zaigrati na Wembleyu” Zadnje novosti Redakcija


Ignasi Miquel, mladi stoper Arsenala, izjavio je kako se nada da će ove sezone ispuniti svoj san i zaigrati na Wembleyu, ali u ovom trenutku je fokusiran samo na nedjeljnu utakmicu protiv Aston Ville, koja je trenutno prva prepreka u ispunjenju njegovog sna.

Arsenal u četvrtoj rundi FA Cupa dočekuje ekipu Aston Ville koju vodi veliki stručnjak Alex McLeish. S obzirom da je Manchester City već ispao iz FA Cupa, te da se Liverpool susreće sa Unitedom, broj velikih klubova među preostalih 16 u ovom takmičenju će se znatno smanjiti. Uprkos svemu, Miquel smatra da TOpnici ne smiju ništa prepustiti slučaju, te da se trebaju fokusirati na predstojeću utakmicu protiv Aston Ville.

“U utakmicama kupova, svako može pobjediti svakog. Vidjeli ste kako je drugoligaš Crystal Palace izbacio Manchester Uniteda na njihovom terenu u Carling Cupu.”, rekao je Miquel za Arsenal.com, “Ove utakmice su potpuno drugačije od ligaških, tako da s kim god da igrali to će biti teška utakmica. Naravno, veliki timovi imaju mnogo veće šanse u FA Cupu, međutim morate ostati fokusirani na pobjedu bez obzira ko vam bio protivnik.”

“Moj san je da zaigram na Wembleyu u velikom finalu. Naravno, moramo ići korak po korak, ali ako dobijemo priliku da zaigramo na Wembleyu to će biti velika, velika stvar za nas. Nismo osvojili titulu već duže vrijeme, tako da bi to bio veliki uspjeh za nas, ali naša sledeća utakmica je u nedjelju, protiv Aston Ville i moramo se fokusirati samo na to. Ukoliko nastavimo naporno raditi i ostati mentalno jaki, na kraju, možemo uspjeti ostvariti svoj cilj.”

Miquel je svoj debi u FA Cupu imao prošle sezone, a bio je i u timu u povijesnoj utakmici protiv Leedsa kada je povratnik u klub Thierry Henry, postigao povijesni 227. pogodak za Arsenal.

“To je bio nešto zaista zadivljujuće. U tom trenutku na stadionu je bila takva gužva i oduševljenje kakvu nikada ranije nisam vidio. Zadnjih 10 ili 15 minuta utakmice su bili nevjerovatni”, rekao je Miquel.

“Svi znaju da je ovo teško vrijeme za nas, ali ukoliko imate navijače iza sebe, osjećate se mnogo udobnije. Nakon Henryovog pogotka, Leeds je imao nekoliko prilika, ali mi smo ostali snažni u zadnjoj liniji a i navijači su bili uz nas, što je u mnogome pomoglo da sačuvamo svoj gol.”

Oznake