Osjećali smo krivicu nakon ispadanja iz Lige Prvaka.

Osjećali smo krivicu nakon ispadanja iz Lige Prvaka.
29. Maja 2009. Komentari isključeni za Osjećali smo krivicu nakon ispadanja iz Lige Prvaka. Zadnje novosti Redakcija

Arsene Wenger se u razgovoru za službeni sajt kluba ponovo osvrnuo na drugu utakmicu polufinala Lige Prvaka između Arsenala i Manchester Uniteda

˝Nakon poraza od Manchester Uniteda u drugoj utakmici polufinala Lige Prvaka osjećali smo krivicu i frustraciju, teško nam je bilo progutati gorku pilulu kao što je eliminacija iz Lige Prvaka˝-kazao je Wenger

Nakon poraza u prvoj utakmici na Old Traffordu od 1-0 Topnici su znali da u drugoj utakmici moraju dati sve od sebe kako bi prošli u finale.Pobjeda nad Manchesterom u Premier Ligi na Emiratesu ulijevala je veliku nadu igračima i navijačima da mogu proći dalje.

Prije početka utakmice na Emiratesu je bila sjajna atmosfera, to je bila najbolja atmosfera od otvorenja stadiona 2006 godine,ali nije dugo potrajala zahvaljujući ranim pogotcima Parka i Ronalda.Pobjedom od 3-1 Manchester je potvrdio plasman u finale.

S druge strane Chelsea je u drugom polufinalu na Stamford Bridgeu protiv Barce sve do samog kraja imao osigurano finale,ali da ne bude tako pobrinuo se Andres Iniesta koji je pogotkom u zadnjim trenucima meča odveo Barcelonu u finale.

Wenger smatra da se psihološki efekti ovih rezultata veoma razlikuju.

˝Moji igrači su igrali protiv osjećaja krivice i frustracije mi nismo osjetili da smo igrali utakmicu˝-rekao je Francuz.

˝To mnogo više boli nego kad date sve od sebe u utakmici i na kraju nesretno izgubite,OK i to je razačaravajuće za vas ali se mnogo  lakše nositi sa tim.

˝Za nas je utakmica završena već nakon prvih 10 minuta i zbog toga smo izgubili.Naprimjer tri-četri dana poslje igrali smo s Chelsea-em čiji su igrači doživjeli veliko razočarenje (protiv Barcelone),ali oni su nakon te utakmice otišli kući znajući da su dali sve od sebe, sve što su ljudi očekivali od njih i zbog toga nisu osjećali krivicu.

˝Teško se nositi sa činjenicom da niste bili u mogućnosti da pružite ono što možete i što su svi očekivali.

˝Moj tim je od novembra pružao jako dobre igre i pokazali su mentalnu snagu pri izvođenju penala u Rimu.Toliko mladih igrača je izvodilo penale i pogodilo.
Oni su jako sposobni za igru, njihove igračke sposobnosti nisu bili povod frustracije.

˝Frustrirani su zbog toga što nikako nisu mogli progutati loš početak utakmice i kao takvi više nisu bili u mogućnosti da igraju utakmicu˝-završio je Wenger

Oznake