Twitter feed
Postani clan

Wenger: ‘Ove sezone trebam cijeli tim’

arsene-wenger-press-conference-508x272
Arsene Wenger se trudi udovoljiti svim igračima ove sezone jer, kaže, ove sezone su mu svi potrebni. Wenger je ove sezone napravio veliku ekipu na Emiratesu, ali u zadnje vrijeme neki igrači dobijaju manje prilika od drugih. Šef je izjavio da planira rotirati cijeli tim tokom zime.

“Stalo mi je do svakog igrača i žao mi je onih koji ne igraju. Ali u isto vrijeme, ljudi piaju: “Zašto ne kupuješ igrače? Tim nije dovoljno velik.” Teško je naći pravi broj igrača, ali u Engleskoj su ti potrebni svi koje imaš, a mi imamo veliku ekipu”, rekao je menadžer.

“Izabrali smo posao gdje se konkurencija mora prihvatiti, mislim da su igrači to prihvatili, ali je nekada teško složiti se s mojim odlukama, i ja to razumijem.”

“Kao menadžer možete donijeti samo jednu odluku i igrati sa samo 11 igrača. Sretan sam sa momčadi koju imamo i želim da svaki igrač bude zadovoljan. Pokušavam ugoditi svima, ali to zavisi od broja natjecanja. Zbog toga je bitno pobijediti svaku moguću utakmicu kako bi svi dobili priliku”, dodao je Wenger.

Andrey Arshavin je jedan od mnogih internacionalnih zvijezda čije su šanse za prvi tim u zadnje vrijeme pomalo ograničene.

“On nije zamjena, ali trenutno ne igra”, rekao je Wenger. “Možda će zaigrati u subotu.”

“Žao mi je svakog igrača koji ne igra, ali konkurencija je dio našeg posla. Morate prihvatiti da u nekim periodima karijere neko može biti bolji od vas”, završio je Wenger.

Tagged with: ,
Posted in Zadnje novosti