Twitter feed
Postani clan

Van Persie: Pregovori na kraju sezone

 

Robin van Persie je odlučio pričekati sa novim pregovorima oko produženja ugovora sa Arsenalom zato što, kako kaže, trenutno se mora fokusirati na nogomet. Njegov trenutni ugovor ističe 2013. godine, i s obzirom na to da kapiten nije produžio ugovor, došlo je do nekih špekulacija o njegovom odlasku iz kluba. Van Persie je izjavio kako “pretrpan raspored” ne daje dovoljno vremena za pregovore.

“Bilo je mnogo priča o produženju mog ugovora, ali onih netačnih, tako da želim to da razjasnim.”

“Nema nikakvih komplikacija što se tiče ugovora, klub i ja smo odlučili pregovore ostaviti za kraj sezone i vidjeti kako stvari stoje tada. Ivan Gazidis i ja se slažemo oko toga”, dodao je van Persie.

“Svu koncentraciju moram usmjeriti na nogomet, na svakodnevono poboljšanje, vođenje tima, naporan rad i pripremu na pretrpan raspored u nastavku.”

“Kada pogledam raspored, vidim da nema mnogo vremena da se sjede i razgovara o bilo čemu drugom. Za mene je ovo vrijeme da se igra nogomet, a ne da se priča o ličnim stvarima. Svu energiju moram usmjeriti na vođenje tima tamo gdje želimo biti ove sezone”, završio je kapiten.

Tagged with:
Posted in Zadnje novosti