Arteta – Timski duh nas je spasio

Arteta – Timski duh nas je spasio
26. Marta 2012. Komentari isključeni za Arteta – Timski duh nas je spasio Zadnje novosti Redakcija
Mikel Arteta potpisao je za Arsenal baš kada su Topnici “pali na niske grane”, međutim kaže kako i sam ne može da vjeruje da su uspjeli očuvati optimizam i timski duh, unatoč lošoj formi kroz koju je tim prolazio.
Arteta je postigao svoj peti gol u fantastičnoj pobjedi nad Villom rezultatom 3-0, osim njega golove su dali još i Kieran Gibbs, te Theo Walcott koji je pružio odličnu partiju.
“Da budem iskren, bio sam iznenađen timskim duhom ekipe, bio je prisutan čak i kada smo bili u najgorem izdanju. Na to se treba osloniti, jer ako počnete kriviti jedni druge i vikati, to ne može biti dobro”, kaže Arteta.
“Ekipa je uvijek bila pozitivna, kao i menadžer, i uspjeli smo to održati. Imamo talenat, znamo da možemo pobjeđivati i nekad se sve svodi na ravnotežu samopouzdanja. Sada imamo sve.”
Arteta je golom iz slobodnog udarca sa nekih 30-ak metara od gola zapečatio Arsenalovu pobjedu nad Aston Villom.
“Ne znam kako sam uspio, bio sam samouvjeren. Moja porodica je bila prisutna i želio sam da pogodim za njih.”
“Nije lahko doći u novi klub i tek tako se priviknuti, međutim Robin van Persie mnogo pomaže i preuzima dosta slobodnih udaraca. Kada sam igrao za Everton izvodio sam sve slobodne udarce i postigao mnogo golova, ali je bilo lijepo pogoditi protiv Ville”, kaže Arteta.
“Odlično je kada pobjeđujete i možete vidjeti da navijači uživaju u tome. Oni to zaslužuju jednako kao i mi, bili su tu i kada je bilo najgore.”

“Nadam se da ćemo dobro završiti sezonu jer imamo igrače i zaposlenike koji su ozbiljni u toj namjeri”, završio je Arteta.
Oznake