Gordost i predrasuda

Gordost i predrasuda
15. Decembra 2012. Komentari isključeni za Gordost i predrasuda Glas Topnika,Zadnje novosti Redakcija

image

Piše: popgunner

Opet i opet postajemo svjedoci događaja koji se ne znam zašto sve učestalije počinju ponavljati.  Sve više je onih navijača koji polako dižu ruke od Vengera i šaljući ga u penziju ne znaju da time u ovom trenutku ne postižu aman ništa. Kada su klubovi iz Mančestera ispadali iz ranih faza elitnih takmičenja niko od samoprozvanih stručnjaka  nije od toga pravio skandal. Kada se to desilo nama nama, i to u daleko beznačajnijem takmičenju onda se pokrene lavina optužbi kako po Vengeru, Gazidisu tako i po cijeloj upravi.

Sjećam se početka sezone i naših odličnih partija u odbrani. Svi su uperali prst ka Bouldu i davali pohvale. Prvog trenutka kada je sve to palo u vodu, svi su taj isti prst usmjerili ka Vengeru i okrivili isključivo njega za loše partije. Da li je on kriv što je Arteta protiv Fulama upropastio utakmicu ili je možda i kriv za Vermalenovo loše izbacivanje lopte protiv Mančestera ?!
I pitam se sada gdje su oni navijači što su se kleli  kako u Arsenal tako i u Vengera, sa čuvenim natpisima In Arsene We Trust  ili Arsene Knows ! Ne znam mogu li ti isti zamisliti da šesnaest godina radite i gradite za jednu kuću, svoju kuću, i  onda vas već idućeg dana  tjeraju iz te iste kao da niste ni postojali.  Isti oni kojima je draži jedan Ališer Usmanov koji od nas želi napraviti nešto što nismo nego jedan Venger koji je od nas stvorio ono što jesmo danas. A to je Arsenal. Klub sa istorijom i tradicijom. Pitajte navijače Čelzija ili Sitija da li mogu vidjeti svoj klub kakav će biti za 10 ili 20 godina ? Hoće li se i tada boriti za trofeje ili će se kao Malaga na početku sezone boriti za Fifinu licencu ili kao Rendžers biti izbačeni iz lige ?

Zašto je odjednom čuvanje našeg identiteta bačeno u ćošak  ? Zašto su naše težnje ka nečemu ljudskom zaslijepljene površnim sjajem novopečenih bogtaških klubova ? Ja ne želim da stanem uz klub poput Čelizija ili Sitija! I prvog trenutka kada se to izvještačenje dogodi Arsenalu dobro ću razmisliti o svojim navijačkim idealima. Jer mi smo poseban klub , jedistven. I zato stojim uz njega i uz onoga što je za to najzaslužniji! Vrijedi li ? I te kako….

Oznake