Najava CC: Newcastle United – Arsenal

Najava CC: Newcastle United – Arsenal
27. Oktobra 2010. Komentari isključeni za Najava CC: Newcastle United – Arsenal Zadnje novosti Redakcija

U okviru četvrtog kola Carling kupa večeras se na St James` Parku sastaju Newcastle United i Arsenal. Meč počinje u 20 sati i 45 minuta, a glavni sudija ovog duela bit će Andre Marriner.

Arsenal putuje u Newcastle u nastojanju da izbori narednu fazu ovog takmičenja. Naravno, poznato nam je da Wenger u ovim duelima izvodi kombinovani sastav, a to će biti slučaj i ovaj put. Od prve minute mogli bi nastupiti fudbaleri koji nemaju posebnu minutažu u Premiershipu ili Ligi prvaka. Od prve minute, nakon dugo vremena, zajedno se očekuju: Walcott, Bendtner i Koscielny. Na golu će biti Szczesny, a u prvih jedanaest će biti i Emmanuel-Thomas, Eastmond i Lansbury. S druge strane, momčad Newcastle Uniteda će, vjerovatno, na travnjak izaći u najjačoj postavi.

U prošloj rudni Carling kupa “Topnici” su kao gosti deklasirali svog ljutog rivala, Tottenhama, sa 1:4 (nakon produžetaka), a sjajnu partiju odigrao je Samir Nasri. Newcastle je u trećem kolu savladao Chelsea, na Stamfordu, sa 3:4, i tako napravio veliki podvig i najveće iznenađenje treće faze kupa.

U timu iz Londona neće biti igrača koji su povrijeđeni već duže vrijeme: Van Persie, Vermaelen, Almunia, Ramsey i Frimpong. U timu Newcastlea nema posebnih problema s povredama, tako da menadžer Chris Hughton može računati na cjelokupni momčadski roster.

Sastavi za večerašnji duel:

NEWCASTLE UNITED: Krul, Simpson, Williamson, Coloccini, Enrique, Barton, Nolan, Tiote, Guttierez, Caroll, Ameobi, Smith, Perch, Lovenkrads, Soderberg, Taylor, Routhledge, Guthrie, Kadar, Vučkič, Ranger.

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Djourou, Squillaci, Clichy, Nasri, Fabregas, Song, Denilson, Arshavin, Chamakh, Koscielny, Fabianski, Eboue, Bendtner, Walcott, Gibbs, Rosicky, Lansbury, Eastmond, Emmanuel-Thomas.

Oznake