Wenger o Nasriju, Fabregasu i potencijalnim pojačanjima

Wenger o Nasriju, Fabregasu i potencijalnim pojačanjima
1. Juna 2011. Komentari isključeni za Wenger o Nasriju, Fabregasu i potencijalnim pojačanjima Zadnje novosti Redakcija
gun__1236935250_wenger13032009
Arsene Wenger kategorično je odbio mogučnost da Samir Nasri pređe u Manchester United!

Nasri trenutno pregovara sa Arsenalom oko produženja ugovora, međutim još nisu postigli dogovor oko visine Nasrijeve plate koju bi trebao primati po novom ugovoru.

Nasri ima još 12 mjeseci do isteka aktuelnog ugovora sa Topnicima, Wenger ističe da će morati prodati Nasrija ukoliko uskoro ne dođe do dogovora da ne bi došli u situaciju kao sa Flaminijem koji je iz kluba otišao kao slobodan igrač.

“Trenutno pregovaramo oko produženja ugovora, nismo se još složili oko njegove plate. Maksimalno ću se zalagati da produžimo ugovor s njim, međutim ako ne produži prodat ćemo ga.

“Jedna stvar je sigurna nikad ga nećemo prodati Manchester Unitedu!”

Wenger se potom dotakao i Cesca Fabregasa.

“Barcelona je prošle godine bila zainteresovana za kupovinu Cesca, ali ove godine nisu pokazali zvaničan interes. Za mene je on najbolji veznjak na svijetu i želim ga zadržati. On je naš kapiten i želimo graditi tim oko njega.”

Na pitanje o dovođenju Gervinha, Wenger je odgovorio:

“On je svjetska klasa. Sve što mogu reći da svi žele što je više moguće poboljšati svoj napad vrlo je bitno poboljšavati napad ekipe.

“Također smo zainteresovani za jednog defanzivca koji je možda već iskusan u Premier Ligi jer to nam jako nedostaje.

“Ali morate zapamtiti da smo i prošle sezone imali bolju odbranu od  mnogih dobrih timova u Premiershipu uključujući i Manchester City.”-kazao je na kraju Arsene Wenger od kojeg se mnogo toga očekuje ovog ljeta.

Oznake