Wenger: ‘Vidjeli smo nevjerovatne kombinacije’

Wenger: ‘Vidjeli smo nevjerovatne kombinacije’
4. Decembra 2011. Komentari isključeni za Wenger: ‘Vidjeli smo nevjerovatne kombinacije’ Utakmice Redakcija

Nakon današnje pobjede Arsenala nad Wigan Athletic-om rezultatom 4-0, Šef je dao komentar na utakmicu,timski rad ekipe, navijače i planove u vezi sa EPL.

“Wigan je počeo dobro, imali su nekoliko opasnih prilika i na početku su nas iznenadili. Ali preuzeli smo kontrolu nakon 15 minuta i nije izgledalo kao da ćemo je izgubiti, možda samo u prvih 5 minuta drugog poluvremena. Sve u svemu, i defanzivni i ofanzivni nastup igrača bio je odličan. Samopouzdanje se moglo osjetiti u načinu na koji smo igrali, samo im mogu čestitati jer postaju sve bolji. Vidimo da se ima na čemu raditi”, rekao je Wenger.

“Drago mi je što je Gervinho dao gol, naravno sretan sam zbog svih golova.  Ali također sam sretan što su i drugi igrači dali golove, kao i van Persie. To je jako bitno za tim. Danas smo vidjeli neke nevjerovatne kombinacije, moram priznati da su na terenu bolji nego prije godinu dana. To nam također pomaže.”

“Naš posao je da se držimo cilja i prihvatamo sve loše i sve dobro, ja dajem sve od sebe za klub. Kada navijači nisu sretni, naravno da nisam ni ja, ali i to je sve dio posla”, dodao je Wenger.

“Vjerujem da možemo osvojiti naslov. Izgleda da svi klubovi u vrhu tabele lahko pobjeđuju. Kada pogledate današnje rezultate klubova koji su na boljoj poziciji od nas, svi su pobijedili razlikom 2, 3 ili 4 gola.
To znači da će se sve svesti na najkonstantnije ekipe”, završio je menadžer.

Postave:

Arsenal: van Persie, Gervinho (Coquelin), Song (Arshavin), Ramsey, Arteta, Walcott (Benayoun), Santos, Vermaelen, Koscienly, Szczesny.

Wigan: Sammon (Di Santo), Gomez (Crusat), Diame (McArthur), Jones, McCarthy, Moses, Stam, Caldwell, Gohouri, Figueroa, Abdullah. 

Oznake