Vermaelen – Bit ćemo uspješni

Vermaelen – Bit ćemo uspješni
11. Marta 2012. Komentari isključeni za Vermaelen – Bit ćemo uspješni Zadnje novosti Redakcija

Thomas Vermaelen je ubijeđen da trenutni sastav Arsenala može osvajati trofeje – ako nastave raditi.

Arsenal je pobijedio Tottenham, Liverpool i Milan u posljednje tri utakmice, te oživio sezonu nakon poraza od Milana i Sunderlanda, koji su okončali nade o trofejima ove sezone. Topnici su na utakmicama protiv Tottenhama i Milana igrali u svom najboljem izdanju, Vermaelen smatra da je to što su pokazali ključ do uspjeha.

“Vidite, ako se oštro borimo imamo mnogo kvaliteta”, rekao je Belgijanac. “Ako uložimo dovoljno truda možete vidjeti za šta smo sve sposobni.”

“Vjerujem u ovu ekipu, iako nam trenutno raspolaganju nisu Wilshere i Mertesacker.”

“Kroz sezonu gubili smo igrače radi raznih povreda, ali ako održimo ekipu na okupu vidjet ćete za šta smo sposobni. Optimističan sam po pitanju toga šta možemo narednih godina.”

“Teško je reći tačno šta se promijenilo. Važno je ne gledati previše unaprijed, treba se fokusirati na utakmicu po utakmicu. Trenutno je najvažnije pobijediti Newcastle”, dodao je Vermaelen.

“Držimo se zajedno i razgovaramo svaki dan. Razgovaramo o situaciji, naravno i o tome šta možemo učiniti bolje. U suprotnom ne bi bili profesionalci”, završio je Vermaelen.

Oznake