Najava EPL: Arsenal – Newcastle United

Najava EPL: Arsenal – Newcastle United
6. Novembra 2010. Komentari isključeni za Najava EPL: Arsenal – Newcastle United Zadnje novosti Redakcija

 

Duel drugoplasirane i sedmoplasirane momčadi na ljestvici najjačeg “karavana” Engleske, Arsenala i Newcastlea, se igra sutra, na Emiratesu, sa početkom u 14 sati i 30 minuta. U pitanju je duel 11. kola Premier lige.

“Topnici” u ovaj meč ulaze kao apsolutni favoriti, posebno ako se uzme u obzir to da su izabranici Arsena Wengera nedavno deklasirali “Svrake” u Carling kupu sa visokih 0:4. Ono što tom trijumfu daje još veću slast jeste i to da su “Topnici” na St James` Parku igrali sa rezervisanim sastavom. Povratnik u društvo najboljih, Newcastle United, želi nastaviti sjajan niz i pokazati da sedmo mjesto, na kojem se trenutno nalazi, nije slučajnost. Međutim, bit će im jako teško jer dolaze na Emirates, kod Arsenala, momčadi koja je u vjetrovitom zamahu i koja u posljednje vrijeme (izuzimajući onaj ogled u LP-a kod Shakhtara) igra fantastično.

Wengera i u ovoj utakmici ponovo iritiraju ozljede, kojih je, zaista, mnogo. Diaby, Ramsey, Vermaelen, Van Persie, Frimpong, Gibbs i Almunia su igrači na koje francuski strateg neće moći računati u nedjeljnom dvoboju na “Emiratima”. Ono što raduje sve navijače Arsenala je povratak nekolicine startera koji nisu igrali u već spomenutoj utakmici u Donetsku (Fabregas, Denilson, Song i Arshavin).

S druge strane, Chris Hughton neće moći računati na četvoricu svojih fudbalera, povrijeđeni su: Ben Arfa, Harper, Best i Gosling. Sutra bi trebao zaigrati i dojučerašnji prvotimac Arsenala, Sol Campbell, koji vuče nezgodnu ozljedu i njegov nastup još uvijek nije zvanično potvrđen. Pod znakom upitnika je i Steven Taylor.

Rosteri za sutrašnji duel:

ARSENAL: Fabianski, Clichy, Squillaci, Koscielny, Sagna, Nasri, Song, Wilshere, Fabregas, Walcott, Chamakh, Szczesny, Arshavin, Denilson, Bendtner, Vela, Djourou, Rosicky.

NEWCASTLE: Krul, Soderberg, R. Taylor, Simpson, Perch, Ferguson, Enrique, Coloccini, Williamson, S. Taylor, Campbell, Kadar, Smith, Tiote, Barton, Routledge, Gutierrez, Guthrie, Vuckic, Nolan, Caroll, Ameobi, Lovenkrands, Ranger.

Oznake